ØV ØV ØV!!!!!

04/08-19 
Øv'erne er ikke for kritik, præmiering eller placering på udstillingen i Varde. Nej Øv'erne er på personen kreds 11 havde inviteret til at dømme vores race.
Jeg troede ellers jeg havde så nogenlunde styr på hvilke dommere jeg under ingen omstændigheder vil udstille mine hunde for, men ham her glippede altså. 

Da Louise gik ind i ringen med Pelle fik en tanke om at jeg syntes jeg havde set denne dommer før mig til at google Rafael Malo Alcrudes navn for at se hvad racer han selv opdrætter, og efter lidt søgen poppede dommerlisten til World Dog Showet i Kina op på telefonen, og da jeg kørte ned i dommerrækken dukkede der ganske rigtig et billede af Rafael Malo Alcrudes (ES) op på min telefon.
 
Nu ved jeg ikke om man kan trække sin hund ud af konkurrencen midt under bedømmelserne, men det var faktisk det jeg havde lyst til, jeg kan under ingen omstændigheder acceptere en dommer som lader sig bestikke til at dømme på WDS i Kina, der er skrevet så meget på Svensk, Norsk, Finsk og Engelsk kennel klubbers hjemmesider  ang. korruption og bestikkelse i forbindelse med Kina som værter for WDS, og hvordan de bestak sig til arrangementet. 

Der hvor kæden hopper af for mit eget vedkommende er, at nogle dommere kan takke ja til at dømme i et land hvor især hunde lider ganske forfærdelig inden de dør til Kinesernes Dog Meat Tread and Yulin Festival, det er i min verden helt uacceptabelt, og jeg kan overhovedet ikke have respekt for FCI og det valg de traf da de gav Kina værtskabet for Verdens Hunde Udstillingen 2019, men endnu mindre kan jeg respektere de dommere, som i egenskab af hundenes repræsentanter, takkede ja til at dømme hunde i et land hvor der ingen dyrevelfærd findes, og hvor menneskerettighederne er ikke eksisterende, det viser bare lidt om hvad niveau nogle af FCI's dommere befinder sig nede på.

Der var sikkert nogle som undrede sig over vores modvilje da hanhundene skulle placeres til sidst, men jeg brød mig ikke om at Louis skulle ind i ringen med Pelle da jeg først havde fundet ud af at dommeren var blacklistet på rigtig mange hundeelskeres facebook sider. pga. hans deltagelse i Kina.
Her er link til dommerlisten fra WDS. i Kina. 

Et eller andet siger mig også at Dansk Kennel Klub holder meget lav profil ang. Kinesernes værtskab, Verdenshunde udstillingen er jo ellers FCI's  flagskib, den største begivenhed i FCI regi, men jeg har ikke set så meget som et billede eller en kommentar i Hunden om hvordan det gik med Kina som værter for Verdenshunde udstillingen, måske håber Dansk Kennel Klub på at WDS 2019 vil glide ud i glemslen.  
Men det er og bliver en skamplet på FCI og de dommere som accepterede Kina som værtland for World Dog Show 2019.

_____________________________________________________________________

23/07-19 
Fik dette stykke shampoo sæbe af min veninde, men blev noget chokeret da jeg satte indikatorstrimlen på sæben, den normale PH værdi på hundeshampoo er 5,5 til 6,5, men det her er helt oppe på 10-11 i PH værdi. 
Jeg bliver jo helt nervøs, tænk om hunden skulle få noget af det her i øjnene, på huden, eller ind i munden!!!!!!!!

___________________________________________________________

VERDENSHUNDEUDSTILLINGEN 2019 I KINA

07/05-19 
Så er Verdenshundeudstillingen 2019 løbet af staben, og jeg ved faktisk ikke om man skal grine eller græde over FCI's knæfald for kineserne og deres evne til at bestikke sig til arrangementer som regimet gerne vil have til landet.

I hvert fald har det været sparsomt med tilmeldte hunde, især her  fra Europa, ligesom der også kun var nogle få hovedløse dommere  fra Europa som sagde ja til at dømme på WDS i Kina, som fek.s Kari Järvindn fra Finland, Paul Stanton fra Sverige, Horst Kliebenstein fra Tyskland,  Hans Van den Berg fra Holland, og Tammas Jakkel fra Ungarn.
 
Om Kari Järvinen står der i hans dommerprofil at han er en af Finlands mest respekterede hundemænd. Det kan man jo så sætte ? ved, når han som hundenes repræsentant rejser til et land hvor millioner af hunde, mange af dem stjålne, udsættes for de mest forfærdelige lidelser til kinesernes Dog Meat Tread and Yulin Festival inden de bliver aflivet.
 
Måske skulle den Kinesiske Kennel Klub sammen med FCI have brugt nogle af alle de penge en Verdenshundeudstilling koster på at køre en kampagne for dyrevelfærden i Kina i stedet for at bruge dem på Verdenshunde udstillingen.

Der var tilmeldt 1 Havaneser som kom fra Polen, så det står jo i skærende kontrast til de 84 som var tilmeldt i Amsterdam. Også i andre racer som fek.s Maltesere, Coton de tulear og Mops var det sparsomt med tilmeldinger, sølle 12 Maltesere, 3 Cotonner og 8 Mops kunne det blive til, i Amsterdam var der 82 Maltesere, 106 Cotonner og 200 Mops. 
I linket Her kan man se en statistik hvis man klikker på WDS 2019 Entry statistic over hvor mange hunde der var meldt til i de forskellige racer.